«La Medicina Rural és la darrera esperança de la Medicina de Família»

A continuació podeu veure el resum, amb algunes de les conclusions destacades, de la Jornada d’Atenció Primària en l’Àmbit Rural, celebrada divendres 9 de febrer amb un programa multidisciplinari des del Teatre Municipal de Llubí, Mallorca, i amb l’assistència de 150 professionals de la salut.

Que la Medicina Rural és la darrera esperança de la Medicina de Família i Comunitària és una frase la va pronunciar el Dr. Bernardino Oliva, un dels ponents de l’extens programa, a través del comitè organitzador presidit per la metgessa Maria del Mar Benassarde la Jornada d’Atenció Primària en l’Àmbit Rural, organitzada per Ibamfic i Atenció Primària de Mallorca.

Altres aportacions importants van ser que la Medicina Rural és la que ens apropa als pacients, a les persones, perquè té la proximitat com un dels seus valors diferencials. O la importància de l’atenció comunitària des de les consultes. Amb el repte de poder avaluar els seus resultats en salut, per conèixer de manera objectiva els beneficis d’accions com les rutes saludables o el cultiu d’un hort, o en general, les que promouen una vellesa activa.

Es va parlar també de la importància de la proactivitat en la prevenció de la fragilitat i com és la feina multidisciplinària la millor forma de prevenció des de l’Atenció Primària. O de maneres d’evitar l’aïllament, que és el principal focus de dificultat de la Medicina Rural, segons va quedar de manifest.

Com a resum, podem dir que aquesta Jornada d’Atenció Primària en l’Àmbit Rural va recollir les llavors d’una Atenció Sanitària de qualitat i humanitzada, renovada a nous models d’èxit de futur des de l’essència i la vocació dels professionals de la salut.

Per altra banda, animà a crear un Grup de Treball Medicina Rural des d’Ibamfic, de la mà del grup consolidat de la semFYC.

La imatge de les conclusions:

 

 

 

 

 

 


Enllaç del vídeo de la jornada

Notícia de la jornada la premsa


2 respostes a ««La Medicina Rural és la darrera esperança de la Medicina de Família»»

Els comentaris estan tancats.