Consells per a la salut cardiovascular

Des de la semFYC es va aprofitar l’efemèride del Dia Internacional del Cor, dia 29 de setembre, per  oferir consells sobre com mantenir saludables el cor i les artèries, prenent com a principal font d’informació la seva Guía Práctica de la Salud


Les malalties cardiovasculars, segons dades de la Federació Mundial del Cor, constitueixen la principal causa de mortalitat a nivell global, cobrant-se la vida d’aproximadament 20,5 milions de persones anualment. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, l’any 2022 va haver-hi un total de 120.572 persones que van morir per malalties cardiovasculars a Espanya, tractant-se també de la primera causa de mort al país.

Existeixen diversos factors de risc cardiovascular que s’han de tenir en compte: la hipertensió arterial, el tabaquisme, la diabetis, l’augment del colesterol, la contaminació mediambiental, l’obesitat i la falta d’exercici físic. Amb la finalitat de prevenir que aquests factors desencadenin malalties cardiovasculars, s’aconsellen aquestes claus per a cuidar la salut cardiovascular:

– Deixar de fumar: l’abandonament del tabac és la mesura més efectiva per a prevenir malalties cardíaques.

– Alimentació equilibrada: optar per una dieta rica en verdures i opcions baixes en greixos és molt important per a mantenir el teu cor en òptimes condicions.

Limitar l’alcohol: evitar el consum excessiu d’alcohol, ja que pot danyar el teu cor si es consumeix de forma prolongada.

Activar-se: realitzar exercici regularment, triar les escales en lloc de l’ascensor i reduir l’ús del transport privat són alternatives per mantenir un estil de vida actiu.

Descans reparador: prioritzar un somni saludable i un bon descans, donat que són fonamentals per poder mantenir la salut cardiovascular.

Control de pes: vigilar el pes i fer controls periòdics dels nivells de glucosa, colesterol i pressió arterial per poder mantenir-los en rangs saludables.

Guía Práctica de la Salud de la semFYC

Al perfil d’Instagram semFYC trobaràs ben detallats i de forma gràfica Tips de Salut destinats específicament a la prevenció de les malalties cardiovasculars.