La salut des del barri; un nou Mes de la Salut a Palma

Ha començat un nou Mes de la Salut a Palma, organitzat amb la coordinació d’Ibamfic i l’Associació de Veïns Nou Llevant, amb el suport de la Conselleria de Salut i el patrocini de l’Ajuntament de Palma.

El programa, iniciat divendres passat, busca potenciar la participació de les persones del veïnat en prevenció i autocura física i emocional. I exemplifica el vincle entre població i diferents agents socials i de salut de la barriada.

Divendres passat, dia 9 de juny, es va parlar de suïcidi, dels factors de risc i dels recursos existents. I divendres que ve el tema l’ocupa és el programa Pacient Actiu de les Illes Balears, amb el paper destacat dels cuidadors. Una setmana després, divendres 30 de juny, es parlarà dels problemes de la pròstata i dels seus tractaments. Finalment, la xerrada prevista pel dia 7 de juny es centrarà en el Sòl pelvià i com s’ha de cuidar.

Totes les trobades es fan a les 19:30 h al Centre Cultural de Nou Llevant. Al final de cada activitat es fa un càtering saludable.

D’ençà que va començar, l’any 2011, el Mes de la Salut de Palma, s’han fet unes 50 activitats, entre tallers, conferències i caminades. I hi han participat mig centenar de metges de família, pediatria, urgències, medicina esportiva i ciències de l’activitat física, infermeria, fisioteràpia, psicologia, treball social i podologia; parlant de múltiples temàtiques relacionades amb la salut de la població, la prevenció i l’autocura.

El programa compta amb el suport també de diferents entitats com Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, Salut Mental de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Podòlegs, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària, l’Associació de Pediatria de l’Atenció Primària de les Illes Balears i l’Associació Balear d’Especialistes en Medicina de l’Esport. Aquestes entitats participen o han participat en les diferents activitat, que estan coordinades pel metge de família Manuel Sarmiento.