Automedicació a Balears

La doctora Elena Muñoz, presidenta de la Ibamfic, parla sobre automedicació al programa Els Dematins, d’Ib3, del passat dia 29 de gener.

“Tots prenem alguna pastilla que no tocava algun dia”. I un de cada 5 balears tenim tendència a l’automedicació. Són les dades aportades al programa, on la doctora Elena Muñoz aclara la diferència entre automedicació responsable o adequada i automedicació inadequada.

Així, l’automedicació, que és un fet, no és sempre dolenta. L’automedicació responsable es produeix quan una persona informada té un mal puntual o concret i també en l’automaneix de malalties cròniques, en pacients formats i informats.

Durant la intervenció, també es fa referència als medicaments sense recepta més demanats i les poblacions de risc quan hi ha automedicació, com dones embarassades, ancians o nens.

Els antibiòtics, per últim, va ser un dels altres temes d’aquest espai de salut del programa, pels riscos que té prendre’ls sense prescripció mèdica, així com la necessitat de reciclar els medicaments al punt Sigre per tal de no malmetre el medi ambient.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *