El Mes de la Salut al barri Nou Llevant de Palma

Aquest mes de setembre arrenca la setena edició del Mes de la Salut, organitzat per Ibamfic juntament amb l’Associació de veïns de Nou Llevant de Palma.


El Mes de la Salut es centra en un cicle de quatre conferències setmanals sobre diverses patologies i trastorns proposades per l’Associació, per demanda dels seus veïns. Osteoporosi, anèmies, hèrnia discal i apnea de la son seran els temes d’enguay de les xerrades, que es duran a terme per metges de família de la Ibamfic amb l’ajuda d’altres professionals experts. Totes elles acabaran amb un càtering saludable per els participants.

Des de que es va iniciar el Mes de la Salut al 2011, s’han fet diverses conferències i tallers i altres activitats, com caminades i rutes pel barri complementades amb exercicis dirigits per un monitor.

El Mes de la Salut té la seva raó de ser en el fet que, històricament, com explica el seu responsable, el doctor Manuel Sarmiento Cruz, les associacions de veïns han estat un element important en el desenvolupament dels barris. Ell destaca, en aquest sentit, que algunes vegades els professionals de la salut vivim “d’esquenes” als diferents agents socials.

Precisament, els objectius del Mes de la Salut són fomentar la salut i les conductes saludables en la població, implicant les associacions de veïns com importants agents en l’actuació comunitària i facilitar la col·laboració entre aquestes i els centres de salut.

Les activitats d’aquest Mes de la Salut, que es fa aquest setembre, tindran lloc al Centre Cultural del barri Nou Llevant (abans, Polígon de Llevant) els divendres dies 1, 8, 15 i 22, de 19:30 a 21:30. Compten també amb la col·laboració del grup de PACAP, l’Associació Balear de Medicina de l’Educació Física i l’Esport (ABEME), el Centre de Salut d’Emili Darder i l’Ajuntament de Palma.

Programa Mes de la Salut 2017

Programa Mes de la Salud 2017