XVII Setmana sense fum. 24 al 31 de maig de 2016

XVII setmana sense fum 2016 c5417

XVII setmana sense fum 2016 c5417Del 24 al 31 de maig de 2016, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial sense Tabac el 31 de maig, la Societat Balear de Medicina de Família i Comunitària (IBAMFYC) i el seu Grup d’Abordatge al Tabaquisme (GAT) celebrarà la XVII SETMANA SENSE FUM, promoguda a nivell estatal per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC), el seu Programa de Activitats Preventives i de Promoció de la Salut (PAPPS).

Cada any, aquesta Setmana, té un lema diferent i en la edició d’enguany serà: “Decideix-te a deixar de fumar, avui és el dia”
Com ja sabeu es tracta d’una activitat d’educació sanitària que té per objectiu sensibilitzar a la opinió pública sobre la problemàtica del tabac i els seus riscos per a la salut, i informar sobre les possibilitades de tractament per aquells fumadors que desitgin deixar de fumar. I per aquesta edició, volem destacar la importància del empaquetat genèric com mesura eficaç per disminuir el nombre de menors que s’inician en el consum de tabac, i informar de com el consum combinat de cànnabis i tabac és una porta d’entrada entre els adolescents per que s’iniciïn en el consum de una o de les dues substàncies.

Per a facilitar la consecució dels objectius tots els anys s’editen materials divulgatius, uns específics per els pacients i altres per el personal sanitari. I les propostes que realitzem per la edició d’enguany són:

  • Sensibilitzar a les administracions públiques sobre la importància que té per a la salut de la població evitar l’exposició a l’aire contaminat per el fum de tabac
  • Sensibilitzar i informar a la població de la importància que té per a la salut el fet d’evitar l’exposició al aire contaminat per el fum de tabac, tant a les vivendes com a l’interior dels vehicles, sobre tot si hi ha nins.
  • Sensibilitzar i divulgar la importància del “empaquetat genèric”, com pas addicional en la regulació i restricció de la promoció i publicitat del tabac. A més de com a mesura per a disminuir el nombre de menors que s’incorporen al consum de tabac.
  • Sensibilitzar a la societat i a les administracions de la importància de seguir avançat en els canvis normatius que evitin en el possible que els nostres adolescents se iniciïn en el consum de tabac.
  • Informar als fumadors dels beneficis que té deixar de fumar per la seva salut actual i futura.
  • Motivar als professionals sanitaris per que realitzin intervencions sobre els fumadores i sobre la prevenció del tabaquisme passiu.
  • Informar als fumadors de que al seu centre de salut els podem ajudar a deixar de fumar.
  • Oferir tractaments de deshabituació a tots els Centres de Salut.
  • Informar als fumadors que al seu Centre de Salut els podem ajudar a deixar de fumar.
  • Divulgar la importància de la funció modèlica de tots los professionals que treballen als centres sanitaris

 T’aninem a que hi participis! Avui es el dia!