Espai Ibamfic: millorant les sessions docents amb l’equip. 31 de maig

eib

eibJustificació:
Les sessions docents en Equips d’Atenció Primària són molt valorades pels professionals. L’evidència indica que, de vegades, poden contenir informació excessiva, irrellevant o inadequada per a l’entorn d’Atenció Primària. El model clàssic de presentació de sessions no ha demostrat ser eficaç per millorar les habilitats clíniques, les actituds o el pronòstic dels pacients.
Proposem un taller eminentment pràctic on aplicarem una metodologia docent basada en l’aprenentatge participatiu, enfocant les sessions cap a l’adquisició d’habilitats a més de coneixements. El docent ha d’ajudar al grup a la resolució de situacions pròpies de la realitat en la qual treballa l’EAP. Els materials docents, el mètode docent, les aportacions de tots els assistents i la pràctica d’habilitats dels assistents a les nostres sessions han de donar resposta a les necessitats diàries dels professionals d’AP. Treballarem l’estratègia en una guia de sessió per als docents, les habilitats de comunicació oral i de maneig de grups. Finalment, l’avaluació de les sessions impartides, pel propi docent i / o assistents, és una altra forma de millorar-les

Objectius:
• Millorar les habilitats dels MF en la impartició de sessions formatives en els Equips d’Atenció Primària
• Dissenyar sessions docents sota la perspectiva de la MF
• Fomentar la participació i millorar la comunicació entre el docent i el grup

Ponents:
Elena Muñoz i Rosa Duro, metges de família del grup de treball Comunicació i Salut de Ibamfic

Dia 31 de maig

Horari:17: 15h a 20:45H

LLoc Seu del COMIB, 

Sol·licitada l’acreditació a la Conselleria.

Inscripció per correu electrònic (ibamfic@ibamfic.org). Imprescindible nom, cognoms i DNI, i pertànyer com a soci a la societat o no.