Comunicat de la Ibamfic sobre la nota interna “Autorización medicamentos genéricos para algunas indicaciones” del Ib-salut

Davant la recent “Nota interna “autorización medicamentos genéricos para algunas indicaciones” remesa pel director general del Servei de Salut dels Illes Balears a totes les gerències, la Ibamfic desitja manifestar:

Els metges de família necessitem i demanem informació per millorar la nostra prescripció, basada en criteris de qualitat, necessitat, eficàcia, seguretat i cost.

Qualsevol servei de salut ha d’oferir aquesta informació als seus professionals, de forma transparent, basada en evidències científiques, i independentment de les recomanacions i interessos de la indústria farmacèutica. Els farmacèutics del propi Servei de Salut són els professionals més capacitats per traslladar aquesta informació i elaborar recomanacions per als prescriptors. Aquestes recomanacions, juntament amb les d’altres agències de referència podrien reunir-se i unificar-se (tal com es va fer en la nostra comunitat en http://www.elcomprimido.com) per a un millor accés i facilitat d’ús per als metges.

D’una altra manera, fent comunicats puntuals, pels canals no adequats, amb només una part de la informació, podria donar la impressió que les recomanacions de prescripció emeses pel Servei de Salut no són totalment independents de la indústria i basades únicament en criteris de qualitat.

Comunicat en català i castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *