XVI Setmana sense fum del 25 al 31 de maig 2015

Cartel XVI SSH a690e

Cartel XVI SSH a690eUn any més, des del GAT (Grup d’Abordatge al Tabaquisme) de la semFYC (Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària) i la seva Societat federada Balear IBAMFIC, seguim insistint en la necessitat de transmetre als fumadors la importància que per la seva salut suposa l’abandó del tabaquisme (1a, causa de morbi-mortalitat evitable en el nostre medi). Enguany, en la XVI Setmana sense Fum amb el lema “Començà amb una calada… Acabà amb una vida” volem animar a totes aquelles persones fumadores a intentar deixar de fumar, per que aquesta decisió serà el més important que puguin fer per la seva salut, actual i futura. Deixar de fumar ara, es salut per avui i per demà.

A la enquesta d’enguany, seguim recollint dades de la nostra població fumadora, A més de les opinions dels nostres pacients sobre l’empaquetat genèric com mesura eficaç per disminuir el nombre de menors d’edat que se inicien en el consum de tabac i de informar de cóm el consum combinat de cànnabis és la porta d’entrada entre els nostres adolescents per que s’iniciïn en el consum d’un o de les dues substàncies.

Per fer difusió d’aquest qüestionari i la seva posterior recollida i envio necessitem, una vegada més, la teva ajuda i per això ens dirigim a tu sol·licitant la teva col·laboració. El total d’enquestes que s’haurien de recollir per cada professional sanitari serien 20, amb els següents criteris de exclusió: los menors de 18 anys o presència de malalties psiquiàtriques greus.

Volem que la enquesta compleixi dos objectius: 1) Que tingui impacte mediàtic. 2) Que compleixi uns mínims criteris per poder obtenir resultats que puguin tenir validesa com ja vàrem aconseguir a la edició anterior. Probablement per aconseguir el segon objectiu haurem de seguir recollint dades durant els dies posteriors a la notificació als medis de comunicació.

Enguany seguim mantenint el mateix sistema de recollida de resultats, completament informatitzat, per eliminar tant el correu per missatger com el consum de paper. Tota la informació i comunicació es farà a través de la pàgina web de la XVI Setmana Sense Fum www.semanasinhumo.es en el apartat enquesta.

Les enquestes han de ser introduïdes directament en la web www.semanasinhumo.es  en el formulari online disponible dins l’apartat Enquesta, entre ara i el 10 de maig de 2015. En la secció de Materials de la web, està també disponible la plantilla de l’enquesta per poder imprimir-la i facilitar-la prèvia complementació, però el bolcat final de dades  s’ha de fer en el formulari online que hem dit abans. Els responsables autonòmics han de aconseguir que cada  professional que faci les enquestes ompli les dades ells mateixos a la web. Al limitar el nombre de enquestes a 20 el treball no resultarà excessiu.

Entre tots els participants que completin l’enquesta a través de la web, es sortejarà una inscripció anual a la Revista AMF i un exemplar del llibre “Manual de exploración física”, de semFYC.

Per acabar te agraïm la teva valuosa aportació.

Salutacions.

Palma de Mallorca, 31de Març de 2015

Lucia Gorreto López  Responsable XIV Setmana Sense Fum

GRUPO ABORDAJE AL TABAQUISMO – semFYC