Resumen de la I Jornada de comunicació audiovisual i salut

El 22 d'octubre de 2011, ens vam  reunir a l'Escola Nacional de Sanitat de Madrid un grup de professionals metges,  infermers,  fisioterapeutes,  periodistes,  gestors,  psicòlegs, antropòlegs,  pacients, publicistes … a la I Jornada de comunicació audiovisual i salut #videosysalud

Hi va haver un treball previ a la jornada i se segueixen fent aportacions de tot tipus, tot això es poden veure al bloc de la trobada. El plat principal van ser 4 ponènciesinteractives en una hora de durada (cada ponent parla 5 min. I després el públic intervédurant 10 min.) Al qual van seguir treball en grups amb moderador sobre quatre eixos:vídeos per a pacients, per a professionals, per docència, per a gestors. Al final, com a treball de conclusió, diversos equips vam gravar vídeos diversos quant al contingut imetodologia. La majoria d'ells o els seus enllaços es poden veure al bloc.
La metodologia va ser el més nou, per l'elevadíssima participació i interactivitat: tot el que passava es podia veure en directe per streaming, mentre els assistents presencials i també els virtuals tuitejar les seves impressions o comentaris. Els participants en lestaules de treball feien les seves aportacions en les estovalles de la taula, en post-it, en vídeo …. Alguns dels assistents han publicat resúmens en diferents formats.
Gaudim d'una trobada única, amb professionals entusiastes i experts. S'han creat llaços que impulsaran projectes innovadors i molt potents.

Rosa Duro i Elena Muñoz