Programa del 5è Congrés Ibamfic

Et presentam el 5è Congrés Ibamfic, que celebram, en la seva cinquena edició, a Palma, al Centre Flassaders i al Col·legi de Metges de les Illes Balears, des de dijous 30 de maig a dissabte 1 de juny, amb un extens programa i tota una sèrie d’activitats paral·les i complementàries.

El 5è Congrés Ibamfic, amb el lema reiteratiu i més necessari que mai “Contra vent i marea, més Atenció Primària”, arranca el matí de dijous dia 30 de maig al Centre Flassaders de Palma. Ho fa amb una sessió d’autocura destinada als professionals de la salut. I amb la incorporació més forta en aquesta edició de la visió dels joves metges de família i residents de l’especialitat de la Medicina de Família i Comunitària.

El programa, que divendres i dissabte matí ja té el Col·legi de Metges de les Illes Balears de Palma com a seu, compta amb diversos tallers i ponències per a l’actualització clínica, de la mà dels nostres grups de treball i de professionals provinents de diferents àmbits de l’atenció sanitària. S’hi sumen temes pràctics per a millorar la consulta i també per potenciar la recerca científica.

Un congrés més transversal i on també els pacients tenen més veu que mai, amb la incorporació de l’experiència en primera persona en malalties cròniques, i a través de pacients del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears. 

Per altra banda, ocupa un espai destacat la part de Comunitària de la nostra especialitat, així com la prevenció i la promoció de la salut, amb tallers destinats íntegrament a aquest objectiu o a la utilització amb el màxim profit d’eines existents a les illes Balears, com la plataforma digital EinaSalut

En la part més lúdica, destaca el monòleg de l’humorista mallorquí Xavier Canyelles, que ens aproparà durant l’acte inaugural a la realitat de la nostra especialitat i de l’Atenció Primària en un format de gags.

ACTE INAUGURAL
La inaguració pròpiament del Congrés, el divendres 31 de maig a les 10 h
, al Col·legi de Metges, comptarà amb la participació de diferents autoritats i representants institucionals, acompanyats per la presidenta d’Ibamfic i les del Comitè Organitzador i Científic, les metgesses Lucia Gorreto, Catalina Villalonga i Marina Garcia, respectivament. Volem aprofitar aquest acte institucional per donar la benvinguda i també per fer balanç del primer nivell assistencial, recordant la situació i les principals mancances i les coses que cal millorar.

No debades el lema del Congrés és “Més Atenció Primària que mai”, tot i les adversitats. El 5è Congrés Ibamfic ho reivindica potenciant el paper que té el primer nivell assistencial per a la salut i el benestar de la població. I amb la intenció, un any més, que aquesta trobada serveixi per millorar la nostra pràctica diària i per sortir reforçats, amb la ‘medicina’ que també procura la unió i el suport entre professionals, entre persones.

ACTIVITATS PARAL·LELES
En l’apartat d’activitats paral·leles destaca l’espai de cinefòrum, dijous 30 de maig, horabaixa, al Centre Falssaders, del documental de la semFYC “Estar ahí. Un homenaje al oficio de la Medicina de Familia y Comunitaria”, que donarà pas a un debat, moderat per la metgessa Rosa Duro, sobre el futur de la nostra especialitat, amb la participació de residents, joves, grans i jubilats de la nostra especialitat.

Per altra banda, aprofitant la coincidència de dates amb la Setmana Sense Fum, hem organitzat de nou una activitat esportiva oberta a tota la població destinada a combatre el tabaquisme.


La II Cursa de la Setmana Sense Fum Ibamfic, que promou “Zero emissions també als teus pulmons”, es reserva com a activitat final del programa, el diumenge dia 2 de juny, amb sortida des de Parc Torre d’en Pau-Es Coll d’en Rebassa, amb un recorregut de 2, 4 0 8 km, i el suport, novament, d’entitats i institucions com PADIB o Elitechip.

La data límit d’inscripció al Congrés és el dia 26 de maig!

Tens tota la informació del programa i el procediment per reservar la teva plaça al web del 5è Congrés Ibamfic.
T’hi esperam!

En aquest enllaç pots accedir a totes les activitats del 5è Congrés Ibamfic i al formulari d’inscripció

I l’apartat amb les condiciones per a enviament de comunicacions, amb la data límit de 3 de maig

Aprofitam aquesta comunicació per informar-te que totes aquelles persones que vulguin ser voluntàries donant un cop de mà a l’organització durant del Congrés i la II Cursa de la Setmana Sense Fum poden marcar al formulari d’inscripció la casella corresponent a aquesta col·laboració. Aquests voluntaris/voluntàries rebran fins a un 50 per cent de bonificació de la quota d’inscripció un cop finalitzat el Congrés.