El paper de la Medicina de Família i Comunitària en la salut mental

En el Dia de la Salut Mental, dia 10 d’octubre, la presidenta d’Ibamfic, Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, Dra. Lucía Gorreto, parla del paper de l’especialitat, amb una correcta atenció, detecció, prescripció de fàrmacs i derivació dels pacients.

La Dra. Lucía Gorreto fa valer la importància de la relació del metge de família i comunitària amb el pacient, que de vegades, només demana una escolta activa i amb cura i alguns consells a la consulta.

També es refereix al problema de l’excessiva medicació amb antidepressius i ansiolítics per a tractar els malestars propis de la vida, i al problema que suposa la manca de temps a les consultes per evitar, justament, caure en l’error d’una sobre preinscripció d’aquest tipus de fàrmacs, amb el risc, a més, de crear dependència.

La seva demanda des de l’especialitat és poder atendre amb els recursos necessaris de temps als pacients que arriben amb un problema de salut mental o un malestar que podria acabar derivant en una patologia, de vegades també física. I més eines, en general, de formació i coneixement, per a una bona gestió de l’atenció dels trastorns de salut mental a la Medicina de Família i Comunitària.

Notícia de la semFYC relacionada:

Médicos de familia reclaman estrategias desmedicalizadoras para reducir el uso prolongado de benzodiacepinas en la población ante problemas de ansiedad o insomnio

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un editorial sobre la salut mental a l’Atenció Primària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *