Pressió assistencial sanitària a l’estiu a les Balears

La metgessa de família Marina Garcia, membre de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (Ibamfic), ha parlat de com és la pressió assistencial sanitària durant els mesos d’estiu a les Balears, al programa Al Dia d’IB3.


La càrrega té a veure amb la pressió humana, provinent dels treballadors desplaçats a la temporada d’estiu i també del turisme. I s’agreuja, a més, amb les vacances també en aquesta època en la plantilla de sanitaris, que difícilment tenen relleu, degut a la manca de professionals en general i a les condicions relacionades amb la insularitat.

La manca de professionals sanitaris i sobretot de facultatius que afecta particularment a les Balears, afegeix, és un dels reptes que tindrà el nou equip directiu vinculat a la Conselleria de Salut. En aquest sentit, convida “a tenir la valentia d’afrontar els problemes reals que té l’Atenció Primària”.

Per altra banda, a l’estiu, les onades de calor també incideixen en aquesta pressió assistencial, afectant especialment a les persones vulnerables. Si bé, afortunadament, diu la metgessa, es donen només en casos puntuals a la nostra regió. La doctora Marina Garcia agraeix, en aquest sentit, el paper de pedagogia per fer front als efectes de el calor en la salut que fan els mitjans i de societats científiques, com la mateixa Ibamfic.

Escolta la intervenció al programa Al Dia Ib3 Ràdio