Tolerància 0 envers les agressions als professionals de la salut

Des de la IBamFIC condemnam enèrgicament la darrera agressió contra professionals de la salut, en aquest cas, del centre de salut Son Gotleu de Palma, als quals fem arribar tot el nostre suport. I demanam més compromís administratiu per fer front a aquesta pràctica d’insults i violència, cada vegada més freqüents.


La presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, Lucía Gorreto, davant l’agressió que van patir ahir els tres professionals del centre de salut Son Gotleu, recorda que els sanitaris d’Atenció Primària esteim per ajudar a la població, però que, paradoxalment, ens esteim convertint cada vegada més en objecte d’aquest tipus de violència.

La IBamFIC demana tolerància 0 envers aquestes situacions de violència, física o verbal, i reclama més suport administratiu per fer front a qualsevol acte d’aquest tipus.

L’Atenció Primària està passant per un moment molt complicat, i aquestes agressions compliquen encara més la situació d’aquest nivell assistencial. Des de la nostra societat també volem recordar que els ciutadans tenim drets, però també obligacions, i el respecte a la integritat física i psíquica de les persones o treballadors és la més fonamental. Per altra banda, apel·lam a la protecció administrativa per tal de vetllar per la seguretat dels professionals del sistema de salut i protegir amb més mesures la nostra feina.