La importància de donar visibilitat a l’ELA

La Dra. Elena Muñoz, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, parla d’ELA (esclerosi lateral amiotròfica) al programa Els Dematins d’IB3.

Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa que es presenta amb problemes musculars, amb ensopegades, caigudes, o més tard, amb desorientació, i quan afecta la musculatura respiratòria, problemes per respirar, per exemple. Entre el 5 i el 10 per cent dels pacients que tenen ELA pateixen esclerosis lateral amiotròfica hereditària. Per altra banda, alguns factors mediambientals poden condicionar a patir la malaltia. És important donar-li visibilitat, emfatitza la doctora Muñoz, per tal de promoure la investigació, i recalca el grau de dependència que implica per a les persones que pateixen aquesta malaltia, amb gran impacte també en les famílies. És rellevant, insisteix, conèixer bé les causes de la malaltia i disposar a partir d’aquí de tractaments.