Riscos del colesterol mal controlat

Davant la noticia que només el 25 per cent de les persones amb colesterol el tenen ben controlat a les Balears, la doctora Elena Muñoz va parlar de la import`ània de mantenir el pes i la dieta adequats així com de fer activitat física, i que només en alguns casos es necessita fàrmacs.

Un colesterol mal controlat no té el mateix impacte per a la salut en totes les persones que ho pateixen. Tenir alteració del colesterol en sang no és una malaltia, és un risc de tenir algunes malalties, com problemes cardiovasculars, un infart o ictus, va precisar durant la seva intervenció al Programa Els Dematins d’IB3 la presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària. Per tant, un bon control pot evitar aquestes conseqüències cardiovasculars i tenir una vida més llarga.

En general, va precisar la Dra. Elena Muñoz, el colesterol és un risc molt inferior al que produeixen l’obesitat, una mala alimentació, el tabaquisme o el sedentarisme. Í és més, el colesterol dolent s’incrementa amb el tabaquisme, mentre que l’activitat física incrementa el colesterol bo, i a l’inversa.

El colesterol dolent es pot tractar amb medicaments o amb canvis d’estil de vida (alimentació, exercici, perdre pès). En algus casos els medicaments han demostrat beneficis i en altres no han demostrat millorar la vida dels pacients que els prenen, va precisar la Dra. Muñoz.