Riscos del colesterol mal controlat

Davant la noticia que només el 25 per cent de les persones amb colesterol el tenen ben controlat a les Balears, la doctora Elena Muñoz va parlar de la import`ània de mantenir el pes i la dieta adequats així com de fer activitat física, i que només en alguns casos es necessita fàrmacs.

Un colesterol mal controlat no té el mateix impacte per a la salut en totes les persones que ho pateixen. Tenir alteració del colesterol en sang no és una malaltia, és un risc de tenir algunes malalties, com problemes cardiovasculars, un infart o ictus, va precisar durant la seva intervenció al Programa Els Dematins d’IB3 la presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària. Per tant, un bon control pot evitar aquestes conseqüències cardiovasculars i tenir una vida més llarga.

En general, va precisar la Dra. Elena Muñoz, el colesterol és un risc molt inferior al que produeixen l’obesitat, una mala alimentació, el tabaquisme o el sedentarisme. Í és més, el colesterol dolent s’incrementa amb el tabaquisme, mentre que l’activitat física incrementa el colesterol bo, i a l’inversa.

El colesterol dolent es pot tractar amb medicaments o amb canvis d’estil de vida (alimentació, exercici, perdre pès). En algus casos els medicaments han demostrat beneficis i en altres no han demostrat millorar la vida dels pacients que els prenen, va precisar la Dra. Muñoz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *