El paper de la Medicina de Família en la lluita contra el càncer de mama

En el Dia del Càncer de Mama, la presidenta de la Ibamfic, la doctora Elena Muñoz, des de la seva visió de Medicina de Família, parla de la carrera de fons que és patir aquest tipus de procés oncològic; de la lluita que implica, dels diferents àmbits de la vida de la persona que afecta i de la necessitat de suports de tota classe.

La Medicina de Família i Comunitària té un paper essencial en l’estil de vida i de cara a la prevenció del càncer. S´ón factors protectors evitar el sobrepès, sobretot, en la menopàusia, que és quan hi ha més incidència, i mantenir una dieta adequada, amb fruites, verdures, peix i baixa en sal. Per altra banda, l’alletament matern també és un factor protector, juntament amb l’activitat física.

Durant la seva intervenció, la doctora Muñoz s’ha referit també a la necessitat de suport psicològic pel benestar emocional i a la tasca que fan en aquest sentit les associacions de pacients i també les escoles de pacients, com el programa Pacient Actiu de les Illes Balears, que precisament disposa d’un apartat destinat a aquesta patologia, amb pacients formadores que ajuden a comprendre i a manejar la malaltia a altres pacients que passen per processos similars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *