“L’accessibilitat és l’essència de l’Atenció Primària”

El paper de l’Atenció Primària, amb l’accessibilitat com essència d’aquest nivell assitencial, els recursos que li calen, i com s’ha vist en la pandèmia el paper que té, fins i tot en el procés de vacunació i al costat dels pacients.

Coincidint dimarts dia 13 d’abril amb el Dia de l’Atenció Primària, la doctora Elena Muñoz, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, va fer referència al programa Els Dematins d’IB3 a l’accessibilitat com l’essència d’aquest nivell assistencial. A la necessitat de disposar d’espais amb la pandèmia per donar cites presencials quan el metge de família considera primordial veure al pacient. Si no, ja no som Atenció Primària, digué.

“L’Atenció Primària necessita més mitjans humans, més dotació econòmica i una inversió amb més capacitació, que tregui més profit de tot el potencial d’infermeria i del personal administratiu per atendre als pacients”, assenyalà.