Evolució del coronavirus

Intervenció del doctor Javier Arranz, membre del comitè autonòmic d’alerta pel coronavirus a Els Dematins d’Ib3 sobre el canvi que ha provocat l’expansió del coronavirus al nord d’Itàlia.

Davant el missatge de l’OMS, que ens hem de preparar per a una pandèmica, el doctor Javier Arranz explica que aquest concepte implica més persones afectades i la necessitat de tota la preparació necessària per donar atenció a un major nombre de persones i a diferents nivells.

La contenció del virus mitjançant l’aillament de les persones infectades que s’està fent, explica, ens permet tenir temps per generar coneixement, tractaments més afectius i una vacuna efectiva, que segurament tardarà.

Però explica que no li hauríem de tenir més por que a una grip. Les morts a Itàlia han estat en persones grans o amb problemes greus de salut, ha dit en aquest sentit. El problema principal és que no hem tingut cap contacte amb aquest virus abans i la possibilitat d’infectar-se és més gran que la d’infectar-se per un virus de la grip amb el qual potser hem tingut contacte abans. Encara que amb el coronavirus no podem assegurar els riscos al 100 per cent.

Preocupa, això, sí, ha reiterat, el gran nombre de persones malaltes que hi pot haver i la pressió que pot causar al sistema sanitari tenir aquest nombre important de pacients ingressats o amb necessitat d’atenció.

Intervenció del dia 25 de febrer de 2020