Hemorroides, símptomes i tractament

La doctora Elena Muñoz, presidenta de la Ibamfic, parla de les hemorroides al programa Els Dematins d’IB3.

Són dilatacions permanents, de naturalesa varicosa, que es formen en la part exterior de l’anus o en la part final de l’intestí. Es calcula que ho pateix la meitat de la població, i no sempre causa molèsties. En general, solen ser lleus. I poden sagnar quan anem al bany. Les internes solen fer més mal.

No es coneixen molt bé les causes, però es sap que hi ha condicions associades, com engreixar-se. I es dóna més en persones que estan moltes estones de peus o si hi ha estrenyiment. Aquest estrenyiment fa que les morenes es congestionin.

Hi ha cert tipus d’aliments que irriten les molèsties de les morenes. El tabac perjudica la pressió sanguínia, i per tant, s’ha d’evitar.

Hi ha tractaments locals, com pomades, per desinflamar, de les quals no s’hauria d’abusar si porten cortisona. I en alguns casos més greus, es poden operar.