Incidència de la grip a les Balears i mesures de prevenció

Incidència de la grip a les Balears i mesures de prevenció, al programa Els Dematins d’IB3 del passat dimarts dia 15 de gener, que va comptar amb la intervenció de la Dra. Elena Muñoz, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària.

L’epidèmia de la grip és un fet, amb uns 900 casos detectats per símptomes a les Balears, segons dades de principi de setmana, però és menys lleu que l’any passat en els mateixos dies de gener, destacà la Dra. Elena Muñoz.

En la seva intervenció, va recordar que la vacuna està destinada als grups de risc, i majors de 64 anys. Es recomana a persones vulnerables on la grip es pot complicar, en el cas per exemple, de malalties cròniques, així com a professionals de la salut o de l’ensenyament, entre altres col·lectius.

La grip és una malaltia de transmissió respiratòria i la prevenció més important és la rentada de mans, emprar mocadors de papers i llençar-los, i va aconsellar evitar el contacte físic amb altres persones quan hi ha contagi.

La síndrome gripal, febre, malestar i de vegades tos, no té un tractament específic. No hi ha metge o medicina que ens ho escorçarà, i només hem d’acudir als serveis sanitaris quan es complica o quan la febre dura més de tres o quatre dies o en casos de malaltia crònica. Es pot prendre paracetamol i fer repòs. La tos i un cert malestar es pot prolongar fins a dues setmanes, precisà.