Impressions del Taller de sensibilització en violència de gènere del I Congrés Ibamfic

El Taller de Sensibilització en violència de gènere des d’Atenció Primària, qùe podem fer a les nostres consultes es va realitzar en el marc del I Congrés Ibamfic en mans de les doctores Eva Pasamon Lara i Consuelo Corrienero Soto.

Ambdues metgesses han realitzat formació en matèria de violència de gènere des de fa més de 10 anys i actualment estan realitzant un projecte de recerca que no ha conclòs. La justificació d’aquest taller tenia a veure amb la necessitat de sensibilització en matèria de violència de gènere per poder realitzar una correcta detecció, cribatge i maneig de les dones que en són víctimes quan acudeixen a les nostres consultes.
La formació anava dirigida tant a professionals d’Atenció Primària que tenen experiència prèvia amb violència de gènere com als que no, i tenia com objectiu sensibilitzar i oferir petites eines de maneig d’aquest problema (un gran problema de salut, tal i como manifesten les ponents) a la consulta.

De les seves reflexions després del taller, destaquem el seu sentiment de satisfacció per l’acollida i l’interès mostrat en aquest tema durant el I Congrés Ibamfic. “Tots i tots hauríem d’estar sensibilitzats, especialment, per poder detectar més casos i poder oferir el nostre ajut o canviar el nostre entorn més proper; educant els nostres fills i filles, buscant aquesta major igualtat, donar que és la desigualtat l’orígen de la violència de gènere”, expliquen.

I afegeixen que si bé el taller se’ls va fer curt, “al menys va servir per compartir inquietuts amb tots els participants”; alhora que agraeixen a la Ibamfic aquesta oportunitat de compartir les seves inquietuts.

Gràcies a voltros, Eva i Consuelo.