Fòrums l’Espai preCongrés de la semFYC

Captura de pantalla 2016 03 06 a las 10.13.01 fa5c1

L’Espai precongrés de la semFYC ha estat dissenyat perquè puguis expressar les teves opinions sobre cadascuna de les activitats i conèixer els continguts mitjançant la formulació de preguntes directes i consultes virtuals adreçades als responsables de les taules i tallers del proper 36è Congrés de la semFYC 2016 de La Corunya

La semFYC posa a disposició de tota la població i de tots aquells professionals sanitaris que ho desitgin, una plataforma web en forma de diversos Fòrums virtuals perquè tothom pugui interactuar amb els ponents de cada itinerari aportant experiències, necessitats i reflexions sobre la estructura general del Congrés o sobre les temàtiques que vulguin tractar en les diverses taules i tallers.

El Fòrum de l’Espai precongrés de la semFYC funciona de la següent manera: Hi ha un registre previ que cal omplir, completant camps habituals com el nom, l’usuari, la contrasenya, i identificant la nostra condició de professional sanitari en cas de ser-ho, així com l’àmbit de la nostra especialitat.
Un cop s’hagi completat el registre, podrem accedir a les dues parts diferenciades de les que consta la plataforma, d’una banda a la part pròpiament del Fòrum precongrés, oberta aquest mes de febrer, i de l’altre a la del Laboratori de projectes, de facilitació de recerca de socis per a projectes de recerca, que s’obrirà a l’abril.

Pel que fa al Fòrum precongrés es refereix, aquest 22 de febrer es va obrir un primer bloc de quatre fòrums (De l’evidència a la presa de decisions clíniques, Genètica per al dia a dia, Com ser APRENTIC i triomfar en l’intent. Aprenentatge col·laboratiu en eines docents 2.0 i el Portafoli del Resident: amic o enemic?) als quals s’aniran afegint de mica en mica quatre blocs més, fins al 28 de març. En total, cinc blocs, formats per quatre fòrums cadascun que corresponen a les activitats del Congrés. En aquest sentit, el Fòrum precongrés és una bona oportunitat per a la interacció amb els seus responsables.

Els Fòrums són també una eina molt útil per resoldre possibles dubtes i un canal a través del qual es poden aportar noves idees. D’aquesta manera, la semFYC dóna resposta a la petició de més participació i dinamisme que la majoria de persones que van participar en el Procés Participatiu va coincidir a demanar.
Més endavant, al mes d’abril, s’obrirà també a l’Espai precongrés el Laboratori de Projectes de la semFYC que persegueix els objectius de facilitar la incorporació de professionals joves a projectes d’investigació i potenciar la cooperació en projectes multicèntrics.

D’aquesta manera, el 36è Congrés de la semFYC segueix apostant per la participació i el debat amb l’objectiu que el 9, 10 i 11 de juny tots els participants al Congrés puguin assistir d’una manera activa i sentir-se part de l’organització.
Pots accedir a l’espai virtual precongrés semFYC entrant aqui.

Seqüència d’obertura dels Fòrums
Incorporació progressiva amb obertura els dilluns
(Començant el 22 de febrer i finalitzant el 28 de març)
5 Blocs consecutius

Primer Bloc obertura dels fòrums:Dilluns 22 de febrer
• De l’evidència a la presa de decisions clíniques.
• Genètica per al dia a dia.
• Com ser APRENTIC i triomfar en l’intent. Aprenentatge col·laboratiu en eines docents 2.0
• El Portafoli del Resident: amic o enemic?

Segon Bloc obertura dels fòrums:Dilluns 7 de març
• Clínica i tecnologia: una harmonia necessària.
• Atenció centrada en la persona: per tenir cura fem un bon tracte.
• Dissenyant el centre de salut del futur.

Tercer Bloc obertura dels fòrums:Dilluns 14 de març
• Fragilitat en el major: directrius i controvèrsies en Atenció Primària.
• Ensenyant a detectar la persona gran fràgil.
• Història clínica electrònica: accessibilitat i confidencialitat, a la recerca d’un equilibri.
• El futur de l’Atenció Primària: En positiu!

Quart Bloc obertura dels fòrums:Dilluns 21 de març
• Deteriorament cognitiu en el pacient crònic complex: què fer, què no fer i diferències amb l’Alzheimer.
• Àrees de Gestió Integrada: solució o problema?
• Avaluació formativa

Cinquè Bloc obertura dels fòrums.Dilluns 28 de març (taules de recerca)
• Línies d’investigació. Què s’està fent en Atenció Primària? El saber clínic i noves eines 3
• Línies d’investigació. Què s’està fent en Atenció Primària? En cronicitat i fragilitat
• Generant evidència centrada en el pacient