III Balearic Meeting of European Residents & Young GPs. Resumen

Els passats dies 11 i 12 de setembre de 2015, un centenar de residents i Joves Metges de família procedents de tot Europa es van reunir a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Palma de Mallorca per assistir al III Balearic Meeting of European Residents & Young GPs , organitzat per la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (Ibamfic), amb la col·laboració del Patronat Científic del COMIB.

Foto 1 a4cb9

A l’acte inaugural van assistir la Consellera de Salut de les Illes Balears, Patricia Gómez i Picard; el secretari de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC), Dr. Fco. Javier Castro; el president del Patronat Científic del COMIB, Dr. Alfonso Ballesteros, i els doctors Enrique Álvarez Porta i Jesús Torres Peraza, presidents dels comitès organitzador i científic, respectivament.

Durant la seva intervenció, la consellera de Salut, Patricia Gómez, va destacar la importància de la formació especialitzada en Atenció Primària, el caràcter internacional de l’esdeveniment i l’alt grau d’implicació dels joves metges de família.
Per la seva banda, Fco. Javier Castro, secretari de la semFYC, va recordar la fonamental missió d’aconseguir donar continuïtat a l’alt grau de capacitació dels Metges de Família, millorant les condicions de treball dels joves especialistes.

Sota el lema Treasure Island, joves metges aventurers van acudir a Mallorca per buscar l’anhelat “tresor”. Per a això, van assistir a sessions sobre com gestionar en Atenció Primària les malalties de transmissió sexual, la malaltia renal crònica, la diabetis mellitus, la desintoxicació alcohòlica, el desenvolupament de la Medicina Comunitària i la prestació de Cures Pal·liatives. A més, van participar en tallers pràctics sobre Cirurgia Menor, Espirometria i Teràpies Respiratòries, Reanimació Cardiopulmonar en adults i nens, i Urgències en Pediatria.

D’altra banda, durant tot l’esdeveniment els participants van poder intercanviar experiències i comparar els diferents sistemes sanitaris i programes formatius en els diferents països representats al congrés. En aquest aspecte, cal destacar l’Intercanvi que van fer 10 residents europeus, que van poder acudir a les consultes d’Atenció Primària de Palma de Mallorca durant la setmana prèvia al Meeting, gràcies a la col·laboració del Moviment Basc dóna Gamma (grup de treball europeu de Joves Metges de Família).

El moment més esperat va ser la Conferència Inaugural, que va córrer a càrrec del Prof. Per Kallestrup (Dinamarca), fundador del Programa Hipòcrates que d’intercanvis europeus entre residents, titulada The Dynamics of Balance, How “Fire in the Eyes” prevents burn-out: It all about YOU, i que va impressionar gratament a tots els assistents.Foto 2 abce8

Cal remarcar que l’esdeveniment va ser organitzat sense participació de la indústria farmacèutica i es va desenvolupar íntegrament i anglès.

Es van rebre 30 comunicacions científiques, sent 6 les triades per a la seva defensa oral i 7 en format Pòster amb defensa oral. D’entre elles, va resultar guanyadora la del Dr. Javier Calvo (Mallorca), amb el seu treball titulat “B12 hipovitaminosi in elderly population”, i que gràcies al premi concedit per la semFYC gaudir de 2 inscripcions per al III Fòrum del Moviment Basc dóna Gamma , que tindrà lloc a Jerusalem en setembre 2016.
En la categoria de pòster, la vencedora va ser la Dra. Cristina Mendoza, amb el títol “Primary Care Research in Santa Ponça Health Center” (Mallorca).

El president del Comitè Organitzador, el Dr. Enrique Álvarez Porta, va concloure: “Aquesta tercera edició del Balearic Meeting ratifica la ferma aposta de semFYC per donar suport a les activitats realitzades per i per a Residents i Joves Metges de família, en què destaca la ja constant i total independència de la indústria farmacèutica, així com la important repercussió internacional de cada esdeveniment “.

Foto 3 Fotor 663d9

Comitè organitzador i científic del III Balearic Meeting

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *