Diabetis i Ramadà. Document Grup de Diabetis de @ibamfic

El Ramadà és el mes sagrat dels musulmans i correspon al novè mes del calendari islàmic. Durant aquest mes, els musulmans han d’abstenir de menjar, beure, prendre medicaments via oral i fumar des de l’alba fins al capvespre.

diabetesyramadan 112cb

Aquest any 2015, el Ramadà començarà el 18 de juny i finalitzarà el 17 juliol 2015.

Tot i que els subjectes malalts, els ancians, els que estan de viatge, les embarassades i les dones que alleten estan exempts de seguir el dejuni, la majoria de pacients diabètics decideixen realitzar-lo (el 43% dels pacients D1 i el 79% dels pacients D2 va dejunar durant el mes del Ramadà).

Conèixer quines situacions ens ha de fer aconsellar en contra del dejuni i en aquells pacients diabètics que compleixin amb el dejuni, quines són les modificacions oportunes en el seu tractament són algunes de les cuestions principals que s’intenten aclarir en  aquest document elaborat pel Grup de Diabetis de la Ibamfic.

Foto de http://diabeticfootct.blogspot.com.es/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *