Informació sobre virus Ébola pel Grup d’Infeccioses de semFYC

Infografia Ebola A3 8caa2

Infografia Ebola A3 8caa2Davant la quantitat d’informació sobre el virus de l’èbola durant les últimes setmanes i, especialment, després del primer cas a Espanya, presentem una infografia, supervisada pel Grup de Malalties Infeccioses de la semFYC, amb l’objectiu d’informar de manera molt clara.
 
El Grup de Treball de Malalties Infeccioses de la semFYC ha participat en una infografia que conté les nocions bàsiques sobre aquest virus amb l’objectiu d’informar i calmar la població.

A la infografia es detalla què és el virus i el que es coneix del seu origen, com es transmet, el que evita confusions i mesures innecessàries, i en quines condicions es pot arribar a produir el contagi. S’aclareix, per exemple, que només es contagia quan ja hi ha símptomes i que aquests poden aparèixer entre dos i 21 dies després del contagi. És freqüent que els primers signes s’iniciïn a partir del quart dia i amb major freqüència, 8-10 dies després d’haver estat en contacte amb el virus.
 
La infografia també explica com es diagnostica i que precaucions cal tenir en compte a l’hora de tractar un contagiat, tot amb l’objectiu de posar una mica de llum entre la gran quantitat d’informacions que envolten la qüestió. Finalment, s’explica que no hi ha cap tractament específic ni vacuna disponible per al seu ús clínic contra la malaltia, encara que la Organització Mundial de la Salut (OMS) ha autoritzat la investigació de vuit tractaments experimentals i dues vacunes. En definitiva una infografia senzilla que permet aclarir els principals dubtes de forma ràpida i que pots veure aquí en grandària A3 i A4.
 
Per països, Nigèria va ser declarat aquest dilluns lliure de Ebola per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), encara que el virus segueix devastant Guinea, Sierra Leone i Libèria.
 
Finalment, des de la semFYC, es reitera el missatge de calma a la població.
 
Grup de Treball de Malalties Infeccioses de la semFYC

Font web semFYC