Posició de la IBamFIC al Fòrum d’Atenció Primària i renúncia

Amb relació a la notícia publicada al Diari de Mallorca de dia 4 de febrer, des de la Junta Directiva de la IBamFIC volem manifestar el nostre desacord amb les declaracions fetes en nom nostre, i manifestam la sortida del Fòrum d’Atenció Primària.

No hem subscrit les declaracions que es manifesten a l’escrit publicat per aquest mitjà, ni hi esteim d’acord.

Les declaracions del sindicat mèdic parlen en nom de la Junta del sindicat, no en el nostre.

La IBamFIC subscrivia l’acord del Fòrum d’Atenció Primària tal com s’adjunta en aquest DOCUMENT

Des de la Junta Directiva de la IBamFIC consideram necessari, per tant, fer els següents aclariments:

• Nosaltres no hem sol·licitat la dimissió de l’actual Gerència d’Atenció Primària de Mallorca. Entenem que, com a societat científica que som i volem seguir sent, no ens competeix fer aquestes coses.

• Des del Fòrum d’AP es va traslladar únicament al Servei el malestar sorgit per les declaracions del responsable de l’equip directiu, per a molts professionals, allunyades de la realitat i del dia a dia dels professionals que integren aquest nivell assistencial.

• La nostra participació en el Fòrum d’Atenció Primària ha pretès en tot moment treballar per a intentar construir una Primària més digna i més forta, allunyada de posicionaments polítics. Aquest és, ha estat i serà el nostre objectiu.

Per aquestes circumstàncies, la Junta Directiva de Ibamfic al complet decideix abandonar el Fòrum d’Atenció Primària.
Seguim disposats a treballar en aquest organisme en tot allò que calgui, sempre i quan només tengui a veure amb la situació de l’Atenció Primària des d’una perspectiva tècnica i assistencial.