Consells per tornar a la rutina

La metgessa de família Elena Muñoz parla al programa d’IB3 Els Dematins de com tornar a la rutina i superar la denominada síndrome postvacacional.

“De vegades, però, més que una síndrome, és una reacció humana normal, pel que implica de sacrifici aquesta tornada a la feina o als estudis», va voler clarificar la doctora Muñoz. La diferencia, va dir, està en com afrontem aquesta tornada a la feina o als estudis. “No basta aconsellar tenir una actitud positiva, perquè dir-ho és molt fàcil, però no sempre ho és sentir-ho”, explicà en aquest sentit. La seva recomanació fou analitzar els beneficis que també té la tornada a la rutina i que sempre hi són. Retrobar els companys, guanyar diners, etc. Cadascú té la seva llista, afegí.

També aconsellà recuperar la rutina d’una manera progressiva o planificada, en el cas de les persones que realment tinguin problemes en aquest retorn, “perquè no tothom ho pateix de la mateixa manera”, va recalcar.

Confeccionar un llistat de canvis i planificar coma aconseguir-los, establint primer petites fites o objectius, que anirien augmentant progressivament, ens faria, diu, sentir millor.

Elena Muñoz va parlar també a Els Dematins de com ha afectat la crisi sanitària i econòmica en la salut mental dels joves, amb una necessitat d’abordatge especial, com no havíem vist mai a les consultes dels metges de família, digué, i en referència a les derivacions a serveis de psicologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *