Reunió de feina sobre el Pla Estratègic d’Atenció Primària

Reunió de feina de la Conselleria de Salut i Consum amb la nostra Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària i l’Associació Balear d’infermeria Comunitària, sobre el Pla Estratègic d’Atenció Primària 2022-2026.

La presidenta de la Ibamfic, Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, la Dra. Elena Muñoz, va intervenir el passat 8 d’abril a la reunió de feina amb la Conselleria de Salut i Consum, amb representació també de l’Associació Balear d’Infermeria, per repassar el Pla Estratègic d’Atenció Primària (2022-2026), que té com a finalitat enfortir l’Atenció Primària de les Illes Balears en els anys vinents.

Entre les principals fites d’aquest pla està la contractació de més professionals i la construcció de més centres sanitaris. A més, amb 500 milions d’euros anuals continuarà essent el programa més elevat del pressupost de la CAIB.

El Pla Estratègic s’estructura en forma de sis grans estratègies, dirigides principalment als ciutadans i als professionals: garantir la sostenibilitat de l’Atenció Primària, aconseguir que l’Atenció Primària sigui central en l’atenció dels ciutadans, orientar-ne els serveis als ciutadans i a la comunitat, prestar una atenció integral i de qualitat que aporti valor, avançar en la transformació digital de l’Atenció Primària i impulsar el desenvolupament professional, la recerca i la innovació en matèria de salut en aquest àmbit.