L’alimentació en la Covid-19

Intervenció de la doctora Elena Muñoz, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, sobre les precaucions per evitar el contagi en la fase 1 de la desescalada i la importància d’hàbits saludables, com una dieta equilibrada.


No existeix cap aliment o suplement dietètic que reforci o potencii el sistema immunològic en la població sana. El millor per fer front a un possible contagi seria menjar de manera general de forma saludable, exercici i evitar tòxics com l’alcohol o el tabac, va dir, fent referència a un treball en aquest àmbit del grup Papps (prevenció i promoció de la salut) de la SeMFyC en el qual ha participat.

Aquest treball, titulat Impacto de los alimentos y suplementos dietéticos en la infección por coronavirus COVID19, incideix a més en què molts dels factors de risc de la Covid-19 (hipertensió arterial, obesitat, diabetis, tabaquisme) es relacionen amb hàbits de vida no saludables.

Durant la seva intervenció, dos dies després d’entrar Balears en la fase 1 de la desescalada, la Dra. Muñoz va ressaltar el paper d’Atenció Primària en la detecció de casos i aïllament. Ara mateix, va dir, tot i que el número d’infectats és baix a la nostra comunitat, hi ha més gent infectada, per exemple, asimptomàtics, de la que tenim comptabilitzada. Per això, va insistir a actuar com si tots fóssim contagiosos i en la necessitat d’extremar la precaució d’higiene de mans, ús de mascaretes i distancia entre persones. La mascareta, però, va explicar, no ens permet ni reduir la distància ni augmentar el contacte entre les persones.