L’alimentació en la Covid-19

Intervenció de la doctora Elena Muñoz, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, sobre les precaucions per evitar el contagi en la fase 1 de la desescalada i la importància d’hàbits saludables, com una dieta equilibrada.


No existeix cap aliment o suplement dietètic que reforci o potencii el sistema immunològic en la població sana. El millor per fer front a un possible contagi seria menjar de manera general de forma saludable, exercici i evitar tòxics com l’alcohol o el tabac, va dir, fent referència a un treball en aquest àmbit del grup Papps (prevenció i promoció de la salut) de la SeMFyC en el qual ha participat.

Aquest treball, titulat Impacto de los alimentos y suplementos dietéticos en la infección por coronavirus COVID19, incideix a més en què molts dels factors de risc de la Covid-19 (hipertensió arterial, obesitat, diabetis, tabaquisme) es relacionen amb hàbits de vida no saludables.

Durant la seva intervenció, dos dies després d’entrar Balears en la fase 1 de la desescalada, la Dra. Muñoz va ressaltar el paper d’Atenció Primària en la detecció de casos i aïllament. Ara mateix, va dir, tot i que el número d’infectats és baix a la nostra comunitat, hi ha més gent infectada, per exemple, asimptomàtics, de la que tenim comptabilitzada. Per això, va insistir a actuar com si tots fóssim contagiosos i en la necessitat d’extremar la precaució d’higiene de mans, ús de mascaretes i distancia entre persones. La mascareta, però, va explicar, no ens permet ni reduir la distància ni augmentar el contacte entre les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *