Recomanacions de mascaretes en fillets

Els menors de dos anys no han de dur mascaretes, per un tema de seguretat, ha explicat la presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, Elena Muñoz, a la seva intervenció al programa Els Dematins d’IB3 sobre l’ús d’aquesta protecció en el desconfinament dels menors de 14 anys.

A partir dels dos anys, ha afegit, han de ser els pares els que han de valorar la capacitat dels seus fills de portar una mascareta correctament. Perquè si un fillet se la toca contínuament o se la treu, no seria eficaç portar-la, i la possibilitat d’autoinfectar-se encara és pitjor; per tant, més val que no en duguin, ha dit.

Si tenen tos o símptomes, els nins no poden sortir, i haurien de portar mascareta a casa seva el màxim possible.

Durant la intervenció, la doctora Muñoz també s’ha referit a la importància de l’estudi de seroprevalença per saber la immunitat de la població i fins i tot per preveure les mesures que s’han de prendre i els recursos que s’han d’activar davant una possible segona onada de covid-19. “Com més dades tinguem, millor ens podem preparar pel confinament i per veure com l’hem d’afrontar a mig termini, perquè sembla que el virus ha vingut per quedar-se”.

A Menorca hi ha molt pocs casos actius i ens podem col·locar, ha dit, davant una situació final d’epidèmica. No és el cas de Mallorca, on es manté en un terme mig.

Sobre la importància d’activitat física, es va referir especialment a la gent gran, que possiblement, estan més aillades, per començar, perquè no tenen tant accés a les vies telemàtiques.

Des d’Atenció Primària ja es veu el desànim, tristesa i fins i tot desorientació en algunes persones grans. En aquest sentit, es va referir a la rutina diària, fins i tot amb un pla d’activitat física.