Felicitació per l’augment de places de formació especialitzada

Balears oferirà 219 places de formació especializada l’any vinent. Des de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, Ibamfic, expresam la nostra felicitació per l’augment d’aquestes places de formació sanitària de medicina de família i comunitària i infermeria.

Les 219 places que s’oferiran en 2020 suposen l’oferta més elevada que s’ha fet mai a les Illes Balears. Un número que s’ha incrementat especialment després de donar un impuls els últims anys a la creació d’unitats docents que permeten formar a professionals sanitaris. El mínim de l’última dècada es va registrar en 2015, quan se’n van oferir 127.

De les noves places que s’oferiran el 2020, la majoria (161) corresponen a medicina, 45 a infermeria, i 13 relacionades amb altres titulacions. Per gerències, el major nombre de places es troba a l’Hospital Són Espases (76), Atenció Primària (64), Son Llàtzer (39), Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (16), Àrea de Salut de Menorca (8), Hospital de Manacor (6), Hospital Can Misses (5), Hospital d’Inca (2) i Hospital Sant Joan de Déu (3).

Entenem que suposaran més professionals que es formaran i més recursos econòmics per les unitats docents i els centres de salut. I esperam que en un futur tots aquests professionals es quedin a millorar l’Atenció Primària de les Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *