Entrega de premis del II Concurs de Pòsters i Clipmetratges de prevenció del consum de tabac

Alumnes de l’IES Joan Ramis de Maó i de l’IES Aurora Picornell de Palma han estat els guanyadors del concurs de pòsters i clipmetratges en prevenció de consum de tabac en joves organitzat pel Pla d’addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), en el qual hi participa la IBAMFIC per segon any consecutiu.

La IBAMFIC ha participat un any més, conjuntament amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, el Servei de Salut, la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat, l’Associació Espanyola contra el Càncer, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària i el Col·legi Oficial d’Infermeria, en la convocatòria pel curs escolar 2016-2017 del Concurs de pòsters i clipmetratges relacionat amb la temàtica de la prevenció del consum de tabac en els joves.

El concurs estava obert a tots els centres educatius de les Illes Balears que apliquessin durant aquest curs escolar qualsevol activitat programada de prevenció del consum de tabac amb els alumnes que cursin educació primària o secundària.

Aquest any, l’IES Joan Ramis de Maó, va decidir participar en el programa de prevenció del tabaquisme en adolescents treballant molt amb l’entorn proper a l’alumnat i amb els models socials de referència. Això ha implicat, segon s expliquen des del propi institut: mantenir les dependències de l’entorn escolar lliures de fum de tabac, realitzar activitats de prevenció a les classes, al professorat i a les famílies, i oferir informació i ajut per deixar de fumar. Andreu Estela ha estat el metge del programa en aquest institut d’ensenyament de secundària.

El pòster guanyador, de l’alumna Nadia Abounnahr, és una metàfora visual del risc del consum de tabac per la salut amb el lema “Mateix objectiu, diferents velocitats”, que destaca per la utilització de distints materials en l’elaboració d’un collage molt original. Enhorabona des de la IBAMFIC!

L’altre premi és un clipmetratge fet per alumnes de l’IES Aurora Picornell de Palma titulat “No solo tu lo consumes”. El centre ha treballat amb el professionals sanitaris Ramon Martínez y Mari Carmen Fernández, infermers del Centre de Salut Emili Darder.

En aquesta edició del concurs han participat alumnes d’educació secundària de les Illes Balears presentant 13 treballs en total, 6 dels quals han estat pòsters d’alumnes de 1r i 2n d’ESO i 7 clip metratges d’alumnat de 3r i 4t d’ESO. Les entitats organitzadores han valorat els treballs en relació a conceptes d’originalitat, representativitat i idoneïtat de la feina presentada.

Aquests premis tenen com a objectiu implicar i fer partícips els joves de les Illes Balears en el disseny de material gràfic i audiovisual en la prevenció del consum de tabac, a partir de processos de reflexió crítica sobre els riscs derivats del consum de tabac i afavorir els missatges preventius entre iguals.

L’entrega del premi d’aquest II Concurs de pòsters i clipmetratges, a l’IES Joan Ramis, a Menorca, es va fer el dia 26 de maig, dintre de la Setmana Sense Fum. Aquest dia es desplaçà cap a Menorca la Coordinadora del PADIB, Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears, Francisca Bibiloni, acompanyada de la presidenta de la IBAMFIC, Elena Muñoz, i representants del Col·legi d’Infermeria de les Illes Balears.

 

 

L’entrega a l’IES Aurora Picornell, que ha guanyat el premi al millor clipmetratge, es fa el dia 29 amb representants de la Conselleria d’Educació, del PADIB, ABIC, COIBA, AECC i de la nostra societat.

Enhorabona als guanyadors i també al Grup de Treball IBAMFIC de Respiratori i abordatge del tabaquisme, que té a Lucia Gorreto com a principal responsable, i bona tasca en aquesta Setmana Sense Fum!