Dr. Miguel Roman: PREMI METGE 5 ESTRELLES WONCA EUROPE

la_foto_1

la_foto_1Volem felicitar i donar l’enhorabona d’una forma especial al nostre company i soci Miguel Román, i per això li hem demanat a Lucía Gorreto, que escrigui les següents línies.
Moltes gràcies a Lucía per les seves paraules, i gràcies a Miguel per existir!
Com arriba un metge d’Atenció Primària, en un país com Espanya i en una illa com Mallorca a aconseguir el premi “WONCA Europa al Metge 5 estrelles“?
Doncs haurem de fer-li una entrevista personal al nostre coordinador de grup, el DrMiguel Román, i que ens expliqui els seus secretets, perquè aquest divendres li ha estat atorgat aquest premi i així se’ns ha comunicat:

 

Dear Colleague,

 

 

Wonca Europe is proud to announce the winner of the Wonca Europe Award of Excellence in Health Care: The 5-Star Doctor 2012:

Dr Miguel Roman, Baleares, Spain

Nominated by the International Primary Care Respiratory Group (IPCRG)

 

The 2012 Wonca Europe 5-Star Doctor Award will be presented at the Wonca Europe Conference in Vienna (4 – 7 July).

 

Dr Miguel Roman will be the European candidate for the Wonca World Award of 2013 in Prague.

 

For more information on the selection process and the winner, please see the attached announcement.

 

We congratulate Dr Miguel Roman on receiving this award and for his contributions to Family Medicine.

 

On behalf of the Selection Committee

A alguns no ens ha sorprès perquè sabíem de la nominació i fins i tot havíem participat, però bé per a qui no coneguin i pensin ¿I per què el Dr “Rouman”?
…. Fa molts anys, així com 13, o 14 pràcticament dos metges de família i dues infermeres van emprendre una àrdua tasca, crear el GREB: Grup de Respiratori Balear.Un d’aquests dos metges, és clar!, era el Dr Miguel Román, que amb la seva aptitud, actitud, alegria, “cabellera al vent”, i hiperactivitat (que de vegades fa ganes de tractar farmacològicament), va fer créixer al Grup fins al que és avui. Però no només això, ha aconseguit posar a la nostra comunitat en el “Top ten” amb els seus múltiples projectes, i entre ells el que genera més enveja és el ESPAP que juntament amb el Pla Balear d’Asma Infantil va aconseguir que cada Centre de Salut tingués un espiròmetre, es formésin professionals, es fesin servir i cada any tinguem les nostres Jornades de Espirometria i Patologia respiratòria Balear.

Però no tot queda aquí, … el seu esperit inquiet, els seus peus àgils (tot i genolls desgastades) i gran aptitud per a les relacions socials fins i tot en anglès, va fer que el Grup de Respiratori Nacional el nomenés “Vocal de relacions internacionals”. Bona Cosa! … D’Aquí al cel!! Se li va nomenar el 2010 al Congrés del IPCRG de Toronto president d’aquesta entitat (Grup internacional de respiratori de metges de família).Però no només ell, perquè també va arrossegar a altres membres del GREB que acabem realitzant treballs per al IPCRG, traduccions, i fins i tot va aconseguir “espanglishar” la web, i el “novamás” al congrés d’aquest any a Edimburgh ha aconseguit traducció de gairebé el 50% del congrés (… “el que no aconsegueixi el Dr Rouman! ….”).

I que més dir, … el PAPEC, col · laborar en l’Estratègia Balear MPOC, el nostre blog … www.balearsrespira.blogspot.com, les poligrafías en AP, …. i seguim. I ens queden moltes tardes de reunió a la seu de SBMFIC, o tardes de “cafè i pastes” per preparar tot això, … “fins que el cos aguanti (o els teus genolls)”.
Bé crec que el premi queda més que justificat i ens queda molt per aprendre a molts de nosaltres.
Congratulations compi!

Lucía Gorreto i Grup Respiratori Balear i Junta Directiva Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *