Els metges de família consideren positiu que el pacient busqui informació a internet

A més d’informació, els pacients el fan servir per trobar suport emocional de gent que ha passat per la seva mateixa situació.

• Els professionals han de perdre la por a la informació que el pacient rep per internet.

“És molt positiu que el pacient busqui informació a internet, però ha de fer-ho en pàgines prou contrastades, acreditades i de fonts fiables”, així ho assenyala el doctor Joan Quintana, vicepresident de la Societat Valenciana de Medicina de Família i coresponsable de la web d’aquesta Societat. Internet i les xarxes socials, blogs, facebook, twitter … ha estat un dels temes abordats en el 31 º Congrés de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC), que acaba de celebrar a Saragossa. “Són eines imprescindibles que han millorat, en el nostre cas, la relació entre els professionals sanitaris i entre els pacients”. Assenyala el doctor Quintana que només a través de twitter (# ZsemFYC), “en 5 dies s’han enviat més de 400 missatges relacionats amb presentacions, comunicacions, comentaris … i cada un d’aquests missatges han pogut ser reenviats a centenars de seguidors que al seu torn tenien altres seguidors, i aquests a altres més. Estem parlant de desenes de milers de persones que han rebut tots els missatges del Congrés. semFYC és present a Facebook des de 2008, és una de les societats científiques pioneres en les xarxes socials gràcies als metges joves i aquest esperit s’ha fet notar a Saragossa “.

A més, hi ha moltes pàgines de pacients per a pacients “i són eines que hem de tenir en compte, donar suport a aquests grups i orientar-los. Però els professionals també hem de perdre la por a la informació que el pacient rep per Internet; diversos estudis ens diuen que en la majoria dels casos la informació que ofereixen és veraç “, assenyala aquest expert.

La pròpia semFYC compte a la seva web amb pàgines de consulta per a pacients, així com una guia pràctica de la salut d’accés lliure amb més de 200 motius de consulta explicats de forma amena i senzilla, i col.labora en la pàgina Salupedia amb assessorament de pàgines contrastades i acreditades.

Així mateix, un equip d’Oriola i Múrcia ha dissenyat un cercador, Infopacientes, que permet filtrar la informació i oferir resultats més adequats que Google. Un treball (1) que s’ha presentat durant el Congrés i per al qual van seleccionar 85 webs de les més de 300 revisades, d’institucions governamentals, societats científiques, associacions de pacients i altres susceptibles de contenir informació pertinent. Els investigadors que van revisar de forma independent i cega els 200 resultats i els analitzar segons els criteris preestablerts, van considerar “adequats” el 62% dels resultats de Infopacientes, enfront del 30% dels de Google. Així, qui busca resultats en salut en Infopacientes, ho està fent en webs acreditades.

Contacte amb el pacient a través de les xarxes socials

Els pacients que s’endinsen en les pàgines d’Internet buscant informació, ho fan sobretot “per solucionar dubtes de suport emocional o dubtes de diagnòstic, relacionades amb problemes cardíacs, diabetis, oncològics … la seva participació en els fòrums és majoritàriament a la recerca de suport emocional de gent que ha passat pel mateix que ells. Les pàgines que fem els professionals també han d’anar en aquest sentit, a donar respostes als dubtes que ells es plantegen, i assessorar-los en la recerca de la més veraços i contrastades ” .

Segons el doctor Quintana, la relació metge pacient no ha canviat molt, encara que hi ha metges, els que tenen accés a internet des de la seva consulta, que procuren mantenir el contacte amb els seus pacients a través de xarxes socials i correu electrònic informant-en qüestions de consulta o recomanacions sanitàries. També ho fan els centres de salut, Societats científiques, determinats Serveis mèdics …, “sobre recomanacions estacionals, a l’estiu les cures relacionades amb el sol, hidratació o alimentació, en hivern els refredats, la grip, o altres assumptes d’informació general , com lèrgies, vacunes … Sí que ha millorat en el sentit que podem oferir-li una informació que s’adapta més al pacient, li podem explicar el que és una colonoscòpia, per exemple, però si li diem que entri en determinada pàgina i vegi un vídeo, el pacient es fa una idea millor “.” Sorprèn, però, que hagi hospitals amb connexió wifi gratis per als pacients i que els professionals no tinguin accés lliure a internet des dels seus consultes “.

Una altra comunicació (2) “Recursos sanitaris en la xarxa com a eina docent en el medi rural”, presentada durant el Congrés per un equip de Castelló, assenyala que l’accés a les tecnologies 2.0 i la integració en la Blogosfera sanitària és una eina docent útil que facilita la comunicació, actualització i intercanvi de coneixements entre professionals sanitaris, millorant la formació dels metges residents i tutors, a més de servir d’incentiu a l’hora millorar les relacions personals de l’equip d’atenció primària