Els principis de la Medicina de Família, per Bernardino Oliva

Us presentem aquest video del nostre company Bernardino Oliva sobre els principis on es recolça la Medicina de família.

Es especialment recomenable la seva visió a tots aquells que comencen la nostra especialitat però també als qui treballem a l’atenció primària per a recordar quina es la nostra missió dins el sistema sanitari.

“Errores clínicos (y las fantasías de los errores clínicos)” Seminario Innovación Atención primaria. Vídeos

El dies 6 i 7 de febrer va tenir lloc a l’Escola Andalusa de Salut Pública a Granada ,el 29è Seminari d’Innovació d’Atenció Primària dedicat als errors clínics i les fantasies d’errors  .Aquestes reunions  ,liderades pel Dr. Juan Gérvas, es van iniciar a l’any 2005 on anualment es convoquen una sèrie de professionals per a tractar diferents temes d’interés relacionats amb el primer nivell assistencial o la salut pública.

Aquesta activitat presencial no sería possible sense un debat virtual uns dos mesos abans. Durant aquest temps s’intercanvien per correu-e opinions i documentació relacionades amb el tema. Uns 15 dies abans, els ponents convidats envien les seves ponències amb algunes preguntes  per a que les persones inscrites donin la seva opinió. El día del seminari tota aquesta informació recopilada es torna a debatre i al finalitzar el debat presencial es publiquen les conclusions en un document públic.

En aquesta edició s’han inscrit més de 200 professionals i s’han enviat més de 800 correus.

També podeu seguir per twitter seleccionant els hastags #siap2015 o #SIAP15 

 Aquest esdeveniment no té finançament de la industria farmacéutica.

Pels qui no vareu poder seguir el seminari, teniu disponibles els videos de les dues Jornades:

 

Ibamfic us desitja Bon Nadal i feliç 2015

En nom de la Junta Directiva us volem desitjar unes bones festes de Nadal i un any 2015 ple de salut tant en lo personal com per a l’Atenció Primària.

En nombre de la Junta Directiva os queremos desear una felices fiestas de Navidad y un año 2015 lleno de salud tanto en lo personal como para la Atención Primaria.

Dia 5 de maig. Dia mundial de la higiene de mans

El dia 5 de maig es celebra cada any el dia mundial de la higiene de mans.Aquesta simple tècnica ha demostrat salvar millons de vida arrau del mon.

En el nostre àmbit continua sent una asignatura pendent pel seu baix cumpliment entre els professionals sanitaris especialment a l’atenció primaria.

La tècnica de rentat de mans amb solució hidroalcohólica ha demostrat ser la d’elecció per varios motius: millora el cumpliment, es efectiva, protegeix les mans i es barata.Si voleu conéixer la història de la persona que ha fet possible que el rentat de mans s’hagi difòs arreu del mon, us recomanem aquest llibre disponible de manera gratuïta.(descarrega aquí)

planche2 0634e

Per acabar un deixem aquest video que ens demostra la importància d’una bona higiene de mans per prevenir les infeccions sanitaries.

Ibamfic col·labora amb la setmana sense fum 2013

El dia 31 de maig es celebra el dia Mundial sense tabac. Per aquest motiu el grup de Respiratori i Tabaquisme de la Ibamfic ,membres del PADIB i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca organitzen un punt d’informació a la Plaça Major de Palma.

Aquest video resumeix les activitats que es porten a terme any a any  aquest dia per a concienciar a la població de que deixi de fumar.

Gràcies a tots per a la vostra col·laboració.