Reunió Ibamfic amb la consellera de Salut

Resum de la reunió, el passat 25 d’octubre, dels representants de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, Ibamfic, amb la consellera de Salut, Manuela García Romero, i el gerent d’Atenció Primària, Carlos Radúan, interessats a conèixer de primera mà la visió de les societats científiques com la nostra.

Per part d’Ibamfic, hi han participat la presidenta, Lucía Gorreto, i els membres de la junta directiva Cecilia Amato i Ignacio Poblador. En una trobada que ha servit per posar-nos a disposició de la Conselleria per a col·laborar en tot el que té a veure en millorar l’Atenció Primària i la Medicina de Família i Comunitària a les Balears; amb noves formes o discursos, capaços d’il·lusionar a les noves generacions de metges de l’especialitat i al nostre col·lectiu en general. Sense perdre de vista els punts forts de la nostra feina, com són l’atenció a la cronicitat i la cura de les persones des d’una mirada global. I recalcant també la necessitat de formació i investigació i els beneficis de la feina en equip de tots els professionals de l’Atenció Primària.

Des de la Conselleria, per la seva part, han posat en valor el paper de la nostra especialitat i han vist important recuperar o reforçar el paper que té la Medicina de Família i Comunitària en la prevenció i promoció de la salut, objectiu que no perdem de vista i amb el qual ens hem compromès a continuar treballant.

Els representants d’Ibamfic també han posat damunt la taula la necessitat que es respecti la nostra especialitat i la formació reglada en Medicina Familiar i Comunitària a l’Atenció Primària.

La consellera, Manuela Garcia, amb la presidenta d’Ibamfic, Lucía Gorreto (dreta) i Cecilia Amato, de la junta directiva. El gerent de l’Atenció Primària de Mallorca, Carlos Raduán, i Ignacio Poblador (esquerra), també d’Ibamfic. FOTO: CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM GOVERN ILLES BALEARS