Seguim atenent persones…..no assegurats (II)

ID-10015595

ID-10015595El proper dia 1 de septiembre entrarà en vigor el nou Real Decret 26/2012  d’abril.En el Capitol 1  a l’Article 3 manifesta que  els immigrants ilegals només rebrán assistència  en aquelles situacions d’urgència per malaltia greu o accident per qualsevol causa i en aquelles dones en estat de gestació, en el part i post part.

LLegiu-ne mes

En aquestes últimes setmanes la semFYC ha continuat treballant per a evitar que finalment sigui aprovat aquest decret  en les actuals condicions i siguin atesos en els centres de salut.
Moltes han estat les reaccions en contra d’aquest decret i que s’han manifestat en diferents mitjans de comunicació (El Mundo,El Pais, Ultima Hora)   xarxes socials, organitzacions de professionals (OMC , Col·legi Balear d’Infermeria, Psiquiatres i Neuròlegs), societats científiques( SESPAS) i en fórums de profesionals com en Juan Gérvas en la llista MEDFAM. Inclus s’ha proposat enviar a les gerències una carta  demanant instruccions concretes de com atendre aquest colectiu. 

El passat mes de juliol la SBMFIC va difondre entre els seus socis el formulari per a registrar-se com a objector i  poder seguir atendent als immigrants ilegals en les nostres consultes.

A dia d’avui  estan registrats a la semFYC  1287 professionals, dels quals 89 son de Balears, però  esperem, si no hi han canvis, que aquest número sigui augmentant en els propers dies.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *