Seguim atenent persones…..no assegurats (II)

ID-10015595El proper dia 1 de septiembre entrarà en vigor el nou Real Decret 26/2012  d’abril.En el Capitol 1  a l’Article 3 manifesta que  els immigrants ilegals només rebrán assistència  en aquelles situacions d’urgència per malaltia greu o accident per qualsevol causa i en aquelles dones en estat de gestació, en el part i post part.

LLegiu-ne mes

En aquestes últimes setmanes la semFYC ha continuat treballant per a evitar que finalment sigui aprovat aquest decret  en les actuals condicions i siguin atesos en els centres de salut.
Moltes han estat les reaccions en contra d’aquest decret i que s’han manifestat en diferents mitjans de comunicació (El Mundo,El Pais, Ultima Hora)   xarxes socials, organitzacions de professionals (OMC , Col·legi Balear d’Infermeria, Psiquiatres i Neuròlegs), societats científiques( SESPAS) i en fórums de profesionals com en Juan Gérvas en la llista MEDFAM. Inclus s’ha proposat enviar a les gerències una carta  demanant instruccions concretes de com atendre aquest colectiu. 

El passat mes de juliol la SBMFIC va difondre entre els seus socis el formulari per a registrar-se com a objector i  poder seguir atendent als immigrants ilegals en les nostres consultes.

A dia d’avui  estan registrats a la semFYC  1287 professionals, dels quals 89 son de Balears, però  esperem, si no hi han canvis, que aquest número sigui augmentant en els propers dies.