Primer laboratori d’investigació d’Atenció Primària a Balears

El centre de salut de Santa Ponça, a Calvià (Mallorca), que té de coordinador al doctor Ignasi Ramírez Manent, membre de la Ibamfic, es converteix en el primer laboratori d’investigació d’Atenció Primària de les Balears.

Referent en l’àmbit nacional, aquest laboratori d’investigació s’ha creat juntament amb l’aula de formació continuada al mateix centre de salut de Santa Ponça. Són recursos que potencien l’Atenció Primària, en paraules del doctor Ignasi Ramírez, principal impulsor i coordinador d’aquest centre.

Des d’aquí es fa investigació en rehabilitació cardíaca, obesitat, exercici físic i dietes, així com en noves tecnologies i qualitat de vida, i mitjançant l’obtenció de diferents beques. Destaca la de Turisme Sostenible, que finança aquí una investigació vinculada al treball de les cambreres de pis, conegudes popularment com les Kellys, i que té en la direcció al doctor Joan Llobera, vinculat a l’IdISBa i a la Unitat d’Investigació d’Atenció Primària de les Illes Balears. Aquests estudis són multicèntrics i es fan en col·laboració amb altres centres de salut.