Èxit de les VIII Jornades de Medicina Rural de la semFYC a Trujillo

La localitat extremenya de Trujillo va acollir els dies 18 i 19 d’octubre les VIII Jornades de Medicina Rural de la semFYC, que varen reunir gairebé 300 metges i metgesses de família de tot el país per abordar temes crucials per a la pràctica de la medicina en entorns rurals.

Durant les jornades, els assistents van tenir  l’oportunitat de participar en diverses activitats formatives, entre les taules i els tallers pràctics, a més d’intercanviar experiències i enfortir així la xarxa de professionals dedicats a l’Atenció Primària en àrees rurals.

Durant l’inauguració d’aquestes jornades, la presidenta de la semFYC Remedios Martín, ha estat molt crítica amb la gestió i la planificació de les administracions, assenyalant la manca de previsió per a la reposició d’especialistes de família jubilats i la contractació de personal sense especialitat per ocupar places d’especialistes.

La presidenta de la semFYC va fer una defensa tancada d’especialitat i del conjunt d’especialistes que hi ha a Atenció Primària. “Tenim les millors mèdiques i metges de la millor especialitat del món”, va afirmar, subratllant la necessitat de garantir la formació adequada i la qualitat assistencial a través del sistema MIR.

Finalment, Martín va destacar la importància de la medicina rural com a essència, territori i comunitat. “La medicina rural representa la slow medicine, la medicina km0 i la medicina de proximitat per antonomàsia”, va afirmat, cridant a recuperar l’essència de la ruralitat i donar visibilitat a la tasca dels metges rurals.

Als següents enllaços podreu llegir tot el que va passar en aquestes Jornades:

https://www.semfyc.es/actualidad/la-semfyc-reclama-contratos-competitivos-para-los-especialistas-de-familia-del-ambito-rural

https://www.semfyc.es/actualidad/jornada-de-medicina-rural-el-abordaje-del-malestar-emocional-en-la-consulta-de-atencion-primaria-rural

https://www.semfyc.es/actualidad/urgencias-en-el-medio-rural-un-desafio-en-la-atencion-sanitaria-

https://www.semfyc.es/actualidad/clausura-de-las-viii-jornadas-semfyc-de-medicina-rural