Com actuar davant la picada del cuc de foc o qualsevol altra picada al mar?

Tot i que encara no es té constància de picada del cuc de foc a les Illes Balears, el consell és el mateix que amb altres picades: netejar la zona, retirar les bristes i aplicar gel. Ho ha explicat la metgessa de família Ibamfic Marina Garcia Pardo al programa Al Dia d’IB3


Els cucs de foc, una espècie de cuc marí, es troben habitualment en aigües tropicals i subtropicals, incloent-hi el mar Mediterrani. De fet, l’escalfament del Mediterrani multiplica el Cuc de Foc, verinós.

Es distingeixen per la seva aparença vistosa i acolorida: una coloració vermella o taronja intensa, amb bandes blanques que recorren longitudinalment el seu cos.

Els cucs de foc poden representar un perill per als nedadors i bussejadors, donat que el contacte amb les bristes del cuc de foc pot causar una reacció tòxica immediata. Els símptomes inclouen dolor intens, inflor, erupcions cutànies i, en casos greus, dificultats respiratòries.

En cas de picada, és important retirar les bristes amb pinces, rentar la zona afectada amb aigua salada i aplicar compreses fredes o gel per reduir la inflamació. En casos de reaccions greus, s’ha de buscar atenció mèdica.

(Veure vídeo de la intervenció)