L’Hospital Son Llàtzer ha estat l’escenari de la Jornada de Trastorns del Somni, organitzada per l’OrthoApnea Academy, un esdeveniment que ha reunit destacats experts de diverses especialitats mèdiques per abordar la malaltia de l’Apnea Obstructiva del Somni (AOS), a la qual s’ha ofert una visió integral i multidisciplinària sobre el diagnòstic, el maneig i el tractament.
La jornada ha estat una oportunitat immillorable per als professionals de la salut que cerquen mantenir-se al dia amb els darrers avenços en el diagnòstic i tractament de l’AOS. Els assistents han tingut l’oportunitat d’adquirir coneixements actualitzats i explorar enfocaments innovadors des de múltiples perspectives mèdiques, per enriquir-ne la pràctica clínica i millorar l’atenció als pacients.
L’esdeveniment també ha comptat amb la participació d’especialistes en pneumologia, otorinolaringologia, odontologia, medicina familiar i comunitària, i altres àrees relacionades, que han compartit les seves experiències i coneixements al voltant d’aquest trastorn del son que afecta un 6% de la població masculina i un 4% de la població femenina.
Durant la seva intervenció, la doctora Llucia Gorreto, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC), ha reivindicat el paper de l’Atenció Primària a l’hora de fer cribratges i diagnòstics d’AOS, així com del control durant el tractament o aplicant mesures de prevenció als pacients amb risc de desenvolupar aquesta malaltia. “Atenció Primària és com un director d’orquestra que fa que els especialistes puguin fer la seva tasca amb més precisió”, ha afirmat Gorreto.
Aquesta Jornada de Trastorns del Somni ha estat un punt de trobada per a l’intercanvi d’idees i la col·laboració interdisciplinària, subratllant la importància d’un enfocament integral en el tractament de l’AOS.