L’autobús de ‘La Màquina del Temps’ arriba a Palma per promoure hàbits saludables

L’autobús de la Màquina del Temps arriba a Palma de Mallorca per promoure hàbits saludables. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar la població sobre la importància d’adoptar hàbits de vida saludables per guanyar anys de vida i millorar-ne el benestar.

La iniciativa, que es desenvoluparà al Parc de Sa Riera des del dijous 3 fins al dissabte 6 d’octubre, ofereix als ciutadans l’oportunitat de conèixer el seu estat de salut a través de proves mèdiques gratuïtes com ara el mesurament del colesterol, la tensió arterial i l’índex de massa corporal. A més, es proporcionaran recomanacions personalitzades per millorar l’estil de vida i, així, l’esperança de vida.

La presentació oficial ha comptat amb la presència de Llucia Gorreto, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBaMFiC), en representació de semFYC, que ha subratllat la rellevància de la prevenció: “Mostrar la població quants anys poden guanyar en adoptar un estil de vida saludable és una eina molt eficaç. Des de la semFYC fa anys que transmetem la importància d’un estil de vida saludable per viure més i millor”.

A l’acte també ha estat present Antonio Guzmán, director de l’Àrea de Salut de la Fundació MAPFRE, que ha destacat la importància d’aquesta iniciativa: “Per primera vegada a Espanya, utilitzem un qüestionari mèdic complet d’estils de vida que permet analitzar els nostres hàbits identificar quins podem millorar més”.

Per facilitar l’entrada, la unitat mòbil de la Màquina del Temps estarà disponible de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores, oferint accés gratuït a totes les persones interessades al Parc de Sa Riera.

Igualment, per a qui no pugui visitar la unitat mòbil, ho podrà fer virtualment a través del web de la Màquina del Temps de Fundació MAPFRE. Aquí, els usuaris podran descarregar documents com el “Decàleg per viure més, millor i més feliç” i la guia “5 claus per viure més i millor”, elaborats per experts de la Fundació MAPFRE i semFYC per promoure un estil de vida saludable.