Reunió d’ASEF per a la Millora de l’Atenció i la Seguretat (REMAS)

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (ASEF) ha celebrat una iniciativa pionera denominada REMAS (Reunió de Millora de l’Atenció i la Seguretat), amb l’objectiu principal de detectar i prioritzar els riscos que afecten l’Atenció Primària i dissenyar solucions per a pal·liar-los. El moviment REMAS cerca el compromís dels professionals per a contribuir a la millora de l’atenció i la seguretat del pacient en Atenció Primària, amb intenció d’oferir continuïtat i seguiment.

En aquesta reunió de treball s’han creat dos grups de treball destinats al diferents apartats del mapa de processos d’Atenció Primària: admissió, atenció en consulta, atenció domiciliària, realització de proves complementàries, activitats comunitàries i comunicació amb atenció hospitalària.

La metodologia que s’ha utilitzat per a conèixer les àrees de millora, punts forts i identificació de riscos és la coneguda com Roman-Millora-Elimina-Afegeix, i s’ha partit de la informació facilitada per 83 professionals de la salut prèviament en l’enquesta ‘Junts avancem més, ajuda’ns a conèixer millor l’Atenció Primària’.

Compartim el PDF amb la la presentació detallada del projecte i la metodologia de feina d’aquesta jornada, que demostra la implicació dels professionals d’Atenció Primària d’ASEF, remant cap a la millora per als pacients, amb esperit constructiu i comptant amb gran varietat de perfils professionals.